Кількість
|
Вартість
|
||
|
З кожним днем сублімовані продукти стають дедалі актуальнішими і набувають популярності. Найбільшим попитом вони користуються поміж туристів, особливо тих, для яких дуже важлива економія ваги та часових витрат. Адже туристична сублімована їжа — це ідеальний варіант харчування для тих людей, які постійно перебувають у дорозі. Безліч прихильників легкого трекінгу, далеких експедицій, суворих сходжень по всьому світу вже гідно оцінили переваги такої їжі.
Якщо раніше комусь могло здаватись, що сублімати це щось зовсім не натуральне та шкідливе, то зараз майже кожен турист знає, що така думка — хибна. І що насправді сублімовані продукти це дуже поживна та корисна “швидка” їжа.
Що таке сублімована їжа?
То що ж з себе представляє сублімована їжа для туристів? Це звичайні продукти харчування, які піддають процесу вакуумно-сублімаційної сушки.
Процес сублімації дуже ефективний і полягає у швидкій заморозці та видаленню вологи. Тобто на першому етапі продукт піддають миттєвій (шоковій) заморозці, завдяки якій вся волога всередині перетворюється на лід. А на другому етапі відбувається вакуумне сушіння, під час якого весь лід випаровується, оминаючи рідкий стан та термічну обробку. У такий спосіб їжа зневоднюється на 95%, а її вага зменшується майже у 10 разів. Та водночас сублімована їжа зберігає свої початкові смакові властивості та корисні речовини.
Слід зазначити, що вакуумна та звичайна сушка — це зовсім різні процеси. Адже під час звичайного сушіння продукти піддаються термічній обробці, а отже знищуються майже всі корисні мікроелементи.
Види сублімованих продуктів
Сублімації можна піддавати майже будь-які продукти харчування, саме тому асортимент субліматів такий величезний.
Це може бути готова їжа — каші, супи, макарони, з м’ясом, рибою чи з овочами, та навіть десерти тощо. Або можуть бути молочні продукти, овочі, фрукти, гриби чи ягоди та інше.
Завдяки такому різноманіттю можна забезпечити себе повноцінним смачним та поживним раціоном на всю тривалість походу. Крім того, є можливість підібрати дієтичне меню або варіант для вегетаріанців.
Переваги сублімованих продуктів
Сублімована їжа має безліч переваг, та до основних можна віднести такі особливості:
- гарно засвоюється, що сприяє тривалому відчуттю ситості;
- не містить жодних барвників та консервантів, адже для сублімації в них немає потреби;
- містить велику кількість вітамінів та мікроелементів, тож дуже корисна та поживна;
- не змінює початковий колір та смакові властивості;
- має компактні розміри та невелику вагу;
- не потребує зайвих зусиль та часових витрат для приготування — достатньо просто залити вміст пакетика необхідною кількістю окропу, перемішати та зачекати до 10 хвилин (інструкція приготування зазначена на упаковці та може відрізнятися залежно від страви та виробника).
Також до переваг можна віднести чималий асортимент страв, завдяки якому можна спланувати повноцінне туристичне меню і водночас урізноманітнити своє харчування в поході.
Як правильно зберігати сублімовані продукти?
Завдяки процесу сублімації такі продукти невибагливі до умов зберігання і загалом можуть зберігатся за температур від -50 до +50 градусів, що також лише плюс до їхніх переваг.
Крім того, сублімати мають досить тривалий термін придатності, який може варіюватися від 7 до 25 років, залежно від виробника та самої страви.
Тож це чудовий варіант як для туристів у поході, так і для польових умов або домашніх запасів “про всяк випадок”.
Купити сублімовану їжу у магазині ALP
У той час, як за кордоном сублімовані продукти вже вийшли на один рівень зі звичайною їжею, і їх можна побачити і придбати практично в будь-якому супермаркеті — в Україні наразі купити сублімовану їжу можна лише у спеціалізованих або туристичних магазинах, на кшталт нашого.
Проте це не є перешкодою, щоб потішити себе смачним та швидким в приготуванні раціоном у поході. Адже наш інтернет-магазин здійснює оперативну доставку до будь-якого населеного пункту, що обслуговується
Новою Поштою, та якщо ви перебуваєте в Дніпрі чи в Києві — маєте змогу завітати до наших фізичних магазинів і отримати свої пакетики субліматів в день замовлення.
Величезний асортимент різних страв, дасть змогу скласти меню, яке буде вам до смаку. А у разі виникнення питань — звертайтесь до наших фахівців, вони дадуть відповідь на усе, що вас цікавить та охоче порекомендують вам смачні страви з власного досвіду.
Ціна субліматів може варіюватися залежно від типу страви та іменитості бренду, стандартна порція коштуватиме аналогічно порції вуличної їжі, проте буде більш поживною та корисною, на відміну від звичного фаст-фуду.
Найпоширеніші питання
З популярних виробників сублімованої їжі можна виділити:
- Adventure Food
- Trek’n Eat
- ЇDLO
- Travellunch
- Voyager
До найпопулярніших субліматів можна віднести:
- Adventure Food Veggie Couscous Кус-кус з овочами
- Voyager сирный картофель
- ЇDLO Лапша з грибами та сливками
- Travellunch бефстроганов із рисом
- Adventure Food Knusper-Müsli Мюслі зі снеками
- FuseFoods Гуляш із курки по-домашньому
- ЇDLO Каша гречана з яловичиною
- Travellunch тушкована картопля з яловичиною
- Adventure Menu Bread pudding
- FuseFoods Гуляш із яловичини по-домашньому
Вартість може варіюватися від 45 грн до 613 грн, все залежить від типу самої страви, об’єму порції, виробника, смакових властивостей тощо. Наприклад:
- ЇDLO ОМ-НОМ Енергетичний батончик журавлина-кокос — 45 грн (50 г)
- ЇDLO Картопля з сиром Гауда 75 г — 95 грн (75 г)
- Рисовий пудинг зі сливами Adventure Menu Rice pudding — 240 грн (250 г)
- Voyager паста карбонара з шинкою по-італійськи — 433 грн (160 г)
- Travellunch паелья з креветками та куркою — 613 грн (250 г)
Сублімовані продукти мають досить тривалий термін зберігання, який коливається від 7 до 25 років, залежно від самої страви та виробника.